Cada vegada són més els anuncis que envolten qualsevol pàgina web o aplicació mòbil. Com no podia ser d’una altra forma, s’han anat desenvolupant softwares que intenten capar tota aquella publicitat que ens és molesta. Una de les extensions amb més èxit és Adblock Plus per a Facebook i per a navegadors en general, un servei de bloqueig de publicitat i spam que tot just ha actualitzat la seva versió i ha aconseguit més de 20.000 descàrregues en les primeres 72 hores.

adblock plus publicitat www.lapanoramica.catL’actualització d’AdBlock Plus permet bloquejar les suggerències, recodatoris i informacions variades que ens apareixen a Facebook segons el que diu el nostre perfil. No tota aquesta informació és publicitat: de vegades són suggeriments per agregar nous amics, o suggerències de jocs als quals juguen els nostres contactes o fins i tot recordatoris d’esdeveniments, però està vist que tot aquest desplegament de missatges a la columna dreta de Facebook molesta molta gent i ha optat per AdBlock Plus per a silenciar-ho.

El millor que incorpora la extensió de Facebook d’AdBlock Plus, en la nostra opinió, és que l’usuari pot decir què veure i què no: per tant, si està interessat en seguir tenint recordatoris d’esdeveniments, pot optar per fer-ho i nomès bloquejar la publicitat de pàgines o marques. Una de les bones pràctiques d’AdBlock Plus és incloure la possibilitat de no bloquejar les marques que compleixin alguns requisits denominats “Anuncis Aceptables”, d’aquesta manera els llocs webs petits (la majoria) que poden sobreviure gràcies a la publicitat, podran seguir existint, així com tots els seus community manager i treballadors. De moment aquesta extensió no està disponible per a mòbil, i aneu amb compte perquè s’ha reportat un malware que imita AdBlock Plus i fan encara més spam en els mòbils Android.

 

Imatges: Adblock Plus