Bang with Friends va ser el primer nom de l’App per a Facebook i tot i que l’han rebatejada recentment com a Down, ja és mundialment coneguda amb el nom oficial, un nom que deixa poc a la imaginació i amb el qual es va provocar furor a la setmana del seu naixement el gener de 2013: els primers quatre dies, Bang With Friends (“ves al llit amb els teus amics”) ja tenia 20 mil usuaris. Actualment Down està disponible, a més de des de Facebook, per a iOs i Android.

La intenció de Bang With Friends o Down és connectar els amics interessats en sexe sense complicacions via Facebook, amb tota la discreció possible. Els creadors asseguraven haver volgut millorar eines com Match.com o eHarmony, per ells millorar era fer les coses més simples si l’únic que es pretenia era una cita amb final feliç.

http://www.lapanoramica.cat/?s=google

El nou funcionament ja com a Down és senzill. Cada un de nosaltres podria veure els seus amics i els amics dels seus amics. Aquesta ampliació s’ha fet per afavorir els usuaris de l’antiga Bang With Friends que es queixaven d’haver-hi poques opcions de cita.  Una altra novetat de l’actual Down és la terminologia. Ara indica que “estas interessat en quedar amb algú”, evitant evidenciar una intenció directa com l’anterior Bang With Friends que deia un sec “vull polvo”. A més, ara Down et fa una relació de les persones que més s’adiuen a tu segons algoritmes d’amics en comú i de la “hotness score”, un rànking de la gent més “hot” segons el número de persones que visita el seu perfil. El segon pas per quedar amb algú seria marcar que estas interessat en el seu perfil. Només si aquesta persona també ha indicat que està interessada en tu, l’app us avisarà a totes dues per a que pogueu concretar dia i lloc. Per tant, si l’altra persona mai no accedeix a Down o no marca que està interessada en tu, mai no sabrà que tu volies una cita.

http://www.lapanoramica.cat/?s=googleHavent vist el potencial i la popularitat de Bang With Friends s’han fet versions de broma, també per a Google+ i per a Linkedin. En el cas de Linkedin, l’app fictícia es diu “Bang With Professionals”, no podia ser d’una altra forma. Va estar activa durant 2013 però actualment el seu web no respon. Google+ utilitzaria “Bang With Nobody”  fent referència al poc èxit que ha tingut la xarxa social de Google.  Clickant en el botó vermell descobrirem que tot és una broma dels joves creadors de Bang With Friends dedicada al gegant de Google.

 

Imatges: Down