Benvinguts al blog de La Panoràmica

En aquest blog de social media hi trobareu articles de referència en la creació de continguts digitals, social media,  creativitat, internet, tendències, publicitat i molt més!  

 

Accedeix al blog!  😉 

social media blog noticias noticies community manager barcelona

 

Apunts breus…

*Què és el Social Media?

És difícil establir una definició general pel social media si gairebé tots els webs d’avui en dia diuen ser social media o tenir plantejaments interactius. Facebook és social media, però també Wikipedia ho és, i per tant, buscant les similituds podem tenir un problema. El millor que podem ser és buscar el significat de la paraula en sí.

SOCIAL – Que involucra una comunitat

MEDIA – Instrument de comunicació

Així que social media serà un canal o instrument de comunicació en el que participen vàries persones. Hi entraria el fet de compartir continguts, interactuar amb comentaris o preguntes, intercanviar informació o crear-la. Aquests continguts es posen a l’abast en xarxes socials virtuals a Internet.

Claus del Social Media per a un community manager

  • L’autenticitat en el discurs i la transparència són bàsics
  • El Social Media no nomès ha de ser un instrument de màrketing: és un canal de relacions
  • Cal ser competitiu i aportar coses útils i rellevants que puguin portar a la participació
  • Norma número 1: No tenir por a la novetat
  • Escolta primer, i parla després: pots respondre les crítiques constructivament

 

Tipus de xarxes socials

Blog, un diari online que tracta sobre un tema en particular, normalment. Les entrades apareixen en ordre cronològic invers (el post més nou a dalt). Contenen comentaris i links a altres llocs web. Twitter és una forma de microblogging que limita el contingut en 140 caràcters.

Podcast, una retransmissió d’audio que es posa a l’abast de tothom en forma d’arxiu que tothom podrà descarregar. De vegades pot ser vídeo.

Xarxa Social de Networking, una comunitat digital per a interactuar i compartir continguts on cadascú es crea un perfil personal. La més popular, Facebook.

Jocs Socials, jocs online per a jugar amb altres persones i que poden ser compartits. Moltes vegades es juguen directament a la xarxa social de networking. Cadascú te un perfil concret i demanen a la interacció.

Món virtual, un joc online que inclou escenes de “real life” o vida real mitjançant elements de fantasia. Els hablitants d’aquest món virtual interactuen entre sí. L’exemple, Second Life. 

Xarxa Social de Vídeo o Fotos, són webs en les quals els usuaris pengen vídeos creats per ells. Youtube és l’exemple de vídeo, Flickr podria ser el de fotografia.

Wiki: Una web dissenyada per compartir informació i editar el contingut mitjançant col·laboracions. Wikipedia és una enciclopèdia online escrita per moltissima gent.

 

[nktagcloud]