En els darrers anys tot un seguit de mesures de part dels governs han intentat aturar allò que per a molts és imparable: la pirateria a Internet. El debat està obert: per a molts la pirateria vulnera el dret d’autor de l’obra audiovisual i per d’altres és una manera d’acostar la cultura a tots, a banda de donar-se a conèixer sense límits. Aquesta darrera postura és la que pren obertament el creador de la sèrie Breaking Bad, que ha declarat que la pirateria ha ajudat a fer créixer la série fent-la més popular.

Segons Torrentfreak el darrer episodi va ser descarregat ilegalment més de mig milió de vegades. Vince Gilligan, creador de Breaking Bad, va opinar sobre la pirateria en el marc de Newsbeat’s de la BBC, on va fer aquestes declaracions:

vince gilligan breaking bad la panoramica

“La pirateria és un problema i ho continuarà sent. És un problema perque tots necessitem menjar, i tots necessitem que ens paguin per la nostra feina, però honestament veig que hi ha dues cares de la moneda: veig que la descàrrega ilegal ha permès a milions de persones veure la sèrie o coneixer-la; d’altra manera potser mai no l’haguessin conegut, això és una bona notícia”.

“La mala notícia és que a Breaking Bad hi ha treballat molta gent i podriem haver guanyat més diners si les descàrregues haguessin estat legals, però en fi, sempre hi ha dues cares d’una moneda”.

Podem veure la pirateria com al boca-orella del segle XXI?