En el post anterior ja us presentavem un seguit de trucs que poca gent coneix per a fer de les nostres cerques a Google quelcom més precís i eficaç. Com ja sabeu, cercar  Google pot ser difícil, donada la quantitat d’informació que arriba cada dia a la xarxa, que podria fer que algunes coses valuoses es perdessin pel camí. La major part dels continguts d’Internet s’han creat en els darrers dos anys i per això apareixen eines com Google Custom Search que ens ajuden a trobar exactament allò que busquem.

Google Custom Search

L’eina de Google va aparèixer primerament enfocada als webmasters, per a que poguessin cercar contingunts al seu web. Tot i això, avui en dia pot ser una eina perfecta per qualsevol feina que requereixi l’ús d’Internet. Si ja estem familiaritzats amb les cerques tipus “site:” o “filetype:” La “cerca personalitzada” serà molt útil per a guardar els paràmetres de qualsevol tipus de cerca, si és que l’hem de consultar regularment.

www.lapanoramica.cat la panoramica social media community manager google

Altres aplicacions genials:

Cerca eBooks: Ebooks Search Engine

Podeu trobar els eBooks que busqueu en aquesta pàgina: Ebooks Search Engine. Simplement introduiu la que creieu que seria la paraula clau per cercar el llibre, i us sortiran tots els arxius en format d’eBook que concordin amb la paraula.

Cerca productes: Google Shopping

Troba el producte que busques aquí. Tan sols posa “cereals” i trobaras tots els productes de cereals que es venen a la xarxa, amb el seu preu i fins i tot opinions dels consumidors.

Cerca vídeo: Google Videos

Troba el resultat que buscaves sense haver de cercar a tots els proveïdors de vídeo un per un. Aquí et sortiran tots els resultats de la xarxa pel vídeo que busques.

Cerca blogs: Google Blogs

Troba els millors blogs via Google amb aquesta eina espectacular. Si cerques un blog pots tornar-te boig amb temes i subtemes. Amb aquesta eina, tan sols posant la paraula clau del teu interés podras accedir a tots els blogs que tracten del que busques.

Cerca imatges de cares

Afegint el text “&imgtype=face darrere de la URL de la vostra cerca podrem trobar només cares del personatge que cerquem. Com ho farem? 1. Cerquem “Joel Joan” a Google Images. A la URL que ens apareix en el navegador  afegirem al final “&imgtype=face“. D’aquesta manera, les imatges que sortien a la cerca seran filtrades i només quedaran les imatges de cara d’en Joel Joan.

joel joan www.lapanoramica.cat la panoramica social media google comunicacio

Cerca pel·lícules: Google Movies

Si el que vols és anar al cinema i ràpid, no et pots perdre aquesta eina. Google Movies sap on vius (per suposat, Google ho sap tot) i és capaç de trobar-te la pel·lícula que busques a prop de casa, a més de proporcionar-te les hores de cada sessió a la pantalla principal. Molt útil!

I si encara voleu provar més coses, passeu pels trucs de Google i a practicar!