Ja és una realitat: les xarxes socials se’ns mengen el dia. La feina es mou a través de les xarxes i l’oci se’ns presenta en esdeveniments a Facebook. Fins i tot quan decideixes “desconnectar” i relaxar-te una estona mires Instagram: la nostra vida online ha passat a ocupar una gran franja dels nostres dies. Ja han aparegut les primeres corrents anti-social-media, i també els usuaris que decideixen esborrar la seva petjada digital, però també hi ha solucions menys radicals si el que vols és poder focalitzar-te en el que de debó vols fer i no distreure’t tant a les xarxes socials. 

A La Panoràmica hem fet una petita guia diària per a que el social media no se’t converteixi en un malson i no hagis de tornar a les cavernes.

social media la panoramica community manager sabadell barcelona

Mini – Guia de 30 minuts per un social media eficient

1. 10 minuts: Interactua

La primera tasca del dia en obrir les xarxes socials és revisar totes les interaccions, reaccions i nous usuaris que apareixen en els nostres canals online. Respon els comentaris i dona una atenció personalitzada a la teva audiència. Agraeix retweets, saluda nous seguidors de les xarxes, agraeix la gent que et menciona o t’etiqueta i apunta si hi ha alguna publicació que més tard t’interessaria compartir.

2. 10 minuts: Observa

Un cop tenim els deures socials fets cal agafar noves referències i estar al dia. Navega per les teves pàgines preferides, què comparteix avui la teva competència? Busca els trends globals, què està passant avui? Cerca les tendències locals i concentra’t en aquelles corrents interessants per a tu: aquest és el punt on més ens podem distreure, cal estar concentrats! Si has creat hastags propis, és el moment de monitorejar la xarxa per descobrir com avançen. Nodreix-te també de material que t’interessaria compartir per al següent punt:

3. 10 minuts: Publica o Programa

Els darrers deu minuts d’aquesta mini-guia es concentren en programar o publicar les publicacions del dia. L’ideal és que si tens una pàgina professional, programis amb vista les publicacions que vols compartir, de manera que totes elles tinguin un sentit de publicació. Si necessites un pla estratègic en social media podem ajudar-te, contacta’ns fàcilment amb el nostre formulari. Aquests 10 minuts poden servir-nos per programar noves publicacions futures o per incloure aquelles notícies d’actualitat que només tenen sentit en la immediatesa.

Combina aquest pla amb un anàlisi periòdic i… respira!