Aquesta primavera ens regala apps de tots colors. La Panoràmica en destaca algunes d’útils per als més freaks, per als més workaholics i per als més vivalavida.

Hear – Advanced Listening

Una app per escoltar el món de forma diferent. Deshumanitzar, concentrar-te, sentir tot allò que t’envolta amb un filtre sonor oníric… tot això pots modular-ho per a viure una experiència sonora. Inclou programes especials per escoltar el món de forma “feliç”, tenir una súper-oïda i escoltar cada detall, un mode d’oficina per a focalitzar-se en la feina i la que ens agrada més: el mode “talk”, que converteix les veus del teu voltant en música, per si t’agobies de les converses sobre el temps al metro. Està clar que és una d’aquelles apps que creuen la línia entre l’art, la tecnologia i l’entreteniment.

‟It’s like legal drugs with no side effects – it’s fantastic” , diu en Pharrell Williams

Airtime – Group Video

Videoconferències en grups de 6 persones? Amb Airtime pots mantenir-les. De dues a sis persones poden parlar a la vegada i veure’s les cares en pantalla gràcies a Airtime. Família nombrosa? Un grup d’amics mandrós d’escriure per whatsapp? Una reunió de feina sense ordinador? Airtime pot ser-vos útil!

Captura de pantalla 2016-05-06 a les 22.07.21

Talkshow

Parlar en públic a través del teu mòbil. Alguna vegada has volgut iniciar una conversa amb gent desconeguda com si els tinguessis com a contactes a Whatsapp? Si ets d’aquest 1% que ho ha pensat alguna vegada, definitivament aquesta App és per tu. Talkshow et permet iniciar converses, compartir l’enllaç a twitter, facebook o qualsevol racó del cibermón i esperar que algú vingui a discutir amb tu. 

Slidebox

Organitzar les fotos en carpetes al mòbil és un show: admetem-ho. Slidebox apareix per ajudar-nos a classificar amb gestos fàcils totes les fotos que omplen la memòria dels nostres dispositius. A més, permet esborrar i comparar les fotos similars en pantalla completa.

Monospace

Una app pels escriptors més moderns. Alguna vegada se t’ha acudit un poema al súper i has anat al bloc de notes del mòbil? Si ho has fet sabràs que és una gran destrempada: el seu color, el seu format… poc acompanya en general. Monospace crea un entorn ideal per fer-te el romàntic. Pels més obsessionats amb les llistes també és útil: permet posar apartats diferents, negretes i gairebé tot el que se li hauria de demanar a un editor de text. A més, és fàcilment exportable.

Captura de pantalla 2016-05-06 a les 22.44.59

Glued

Vols saber quant de temps passes mirant la pantalla del teu mòbil? Glued és una app pensada per mostrar als nens quant de temps perden del món real quan desconnecten al virtual a través dels seus dispositius mòbils, però ens pot servir una mica a tots per fer l’experiment. A més, es poden fer reptes entre contactes per veure qui guanya sense mirar més estona a la pantalla, per exemple: molt bona opció si teniu un d’aquells sopars d’amics en que sempre hi ha un punt virtual.

Parkbook

Si tens poca memòria o es una d’aquelles nits que no saps quantes voltes per la ciutat et tocarà fer -o has aparcat a Vallcarca-, no cal jugar a la “gallinita ciega”: quan surtis del cotxe, activa l’app Parkbook i si tens algún buit en la memòria quan tornis al cotxe a la matinada, activa el gps. Seràs portat al teu estimat cotxe. Si ets dels que encara necessiten més pistes, pots deixar-te notes de veu per trobar el teu aparcament: “quan vegis l’elefant groc de l’edifici lleig has de mirar avall; el cotxe està sota el pont lila”. Trobar-lo o no ja està en mans de la teva destresa.

Captura de pantalla 2016-05-06 a les 22.58.29