Tots sabem fer-ho, cerquem de tot a Google, però encara no hem aprés a utilitzar els trucs per cercar a Google. “Busco pis, pis de lloguer, comprar rentadora, quin és el millor detergent, trucs per planxar ràpid, moda 2014″… Absolutament de tot, ens sorprendríem si fem una ullada a les coses que busquem per la xarxa, i en més d’un 90% de les ocasions ho fem amb el cercador de Google. Una eina per a fer-ho és Google Trends, molt útil per professionals del màrketing per a veure quantes cerques mensuals produeix cada paraula. Google Trends ens ofereix també els Hot Trends, les cerques més populars arreu del món.

Però si el que volem és simplement cercar alguna cosa, cada vegada ho tenim més difícil donat que dia a dia es va generant una quantitat de contingut potser inabarcable pel cercador de Google, que cada dia indexa un alt nombre d’informació. Aquesta competitivitat en els continguts de vegades dificulta la cerca, i per evitar que ens perdem entre la palla, Google ens ha preparat uns senzills trucs molt efectius en forma d’infografia.

D’aquesta manera, si el que ens interessa és buscar una paraula però excluir una categoria, posarem un guió abans de la paraula a excloure. Per exemple, per buscar un jaguar com a cotxe i no com a animal posarem: “jaguar -animal”. Per a cercar un web haurem d’incloure “site” i dos punts abans de la paraula: “site:lapanoramica”.  Sens dubte, trucs molt bons per a Community Managers, gestors de social media i tothom qui utilitzi Google diàriament.

Investigueu-les, a partir d’ara us donaran ales per a cercar “like a boss” a Google.

trucs cercar google buscador google trucos busquedas la panoramica www.lapanoramica.cat community manager barcelona