Des que es va fundar, Youtube està entre les pàgines web més visitades de la xarxa arreu del món, és la web de vídeo de refèrencia per professionals, youtubers i aficionats. Per què pagar, doncs? En aquests moments Youtube segueix pensant com rentabilitzar millor  la plataforma i sembla que la línia a seguir seran els canals de pagament, a un preu a partir dels 0,99 dólars.

De fet, el Youtube amb canals de pagament està en  marxa des del passat mes de maig, quan va començar la prova pilot de la novetat. Per tots els comptes verificats de més de 10,000 subscriptors, Youtube ja ofereix la opció de crear un canal de pagament i permetre que els continguts tinguin un petit càrrec, a escollir pel creador,  a l’hora de visualitzar-los. A més, sembla que el nombre de seguidors d’un canal de pagament podria ser ilimitat.

youtube video la panoramica

Per tant, aquesta mesura pretén compensar una mica més la feina dels creadors de contingut, per a que siguin ells els que s’enduguin el major benefici: Youtube indica que un 55% seria pel creador o videoblogger i un 45% per a Youtube, plataforma que pertany a Google. De moment, els interessats en tenir un canal de pagament poden provar la versió inical de 14 dies gratuïts.

Això no és tot, youtubers. Paral·lelament, Youtube pretén oferir un nou servei de subscripció de música i vídeo de pagament i sense publicitat amb l’ànim de situar-se a l’alçada d’Spotify. El cost seria de 10 dólars mensuals i el servei podria instaurar-se a finals d’any o inicis de 2014.

Ara per ara, Youtube no acaba de confirmar totes les dades sobre el servei de música i video de pagament sense publicitat així que ens mantindrem atents a les fonts del rumor.